HASTANEMİZDE GEBE OKULU HİZMET VERMEKTEDİR.
22 Temmuz 2024

Hastanemizde Gebe Okulu Hizmet Vermektedir.
Gebe okulunda sağlıklı gebe, sağlıklı bebek anlayışıyla hastanemizden hizmet alan gebelerin katılımı ile gebeliklerinin, doğumlarının, bebek bakımlarının daha bilinçli, daha sağlıklı şartlarda gerçekleşmesini sağlamak amaçlanmıştır. Eğitimlerimiz ÜCRETSİZ olup, Hastanemizde Çocuk Servisi'nde bulunan  33 numaralı odada verilmektedir.

Eğitim hedefleri;
-Gebenin doğum eylemiyle baş etmeyi öğrenip olumlu bir doğum eylemi yaşatmak
-Korku, gerginlik, ağrı döngüsünü kendi başına baş etme mekanizmasıyla yok etmesini sağlamak
-Gebelik, doğum, doğum sonu süreçlerde gelişebilecek sorunlar ile uygun baş etme yöntemlerini öğretmek
-Gebelere doğum ve doğum sonrası dönemlerde duygusal durumlarıyla baş etmeyi öğretmek
-Bebek bakımı ve emzirmeye yönelik beceri kazandırmak
-Doğum sonrası dönemde rahat lohusalık geçirmesini sağlamak.

Eğitimler
-Haftanın belirli günlerinde grup eğitimi
-Her gün bireysel eğitim şeklinde verilir.
Grup eğitimleri toplamda 4 seans haftada 1 seans olmak üzere aylık 12 saatlik eğitim olarak verilir.
EĞİTİMLER ÜCRETSİZDİR

Gebe okulu kayıt için başvuru: Çocuk servisi 33 nolu oda